Työyhteisön matkaoppaana

Työyhteisökoulutukset ja tyhypäivät

 

Myötätunto on tulevaisuustaito, joka luo perustan inhimilliselle vuorovaikutukselle ja toistemme kohtaamiselle. Yksilökeskeisyyden sijaan kaipaamme yhteenkuuluvuuden tunnetta myös työelämässä. Myötätunto on silta tähän yhteyteen.

Myötätuntotaidot kuuluvat olennaisesti elämäntaitopakkiin. Ne ovat taitoja, joita kannattaa vaalia varhaislapsuudesta asti sekä joiden äärelle on useimmiten tarve palata elämän varrella. Nämä taidot pyytävät jatkuvaa huomiotamme, jotta niiden myönteinen käyttövoima on parhaassa mahdollisessa käytössä. Myötätuntoisen työn arvoperusta on usein tunnistettu ja arvojen mukaiseen työhön on usein vilpitön pyrkimys. Usein kuitenkin kohtaamis- ja hoivatyötä tehdään kovassa kiireessä ja usein voi tuntua siltä, että kiirettä on mahdotonta kukistaa. Tarjoamme kokemuksellista ja tutkittuun tietoon pohjautuvaa myötätuntokoulutusta, jossa saat huomata, kuinka pienetkin myötätuntoteot voivat edistää työn mielekkyyden kokemusta, lisätä jaksamista ja voida yhdessä paremmin.

Myötätuntokulttuuri ja myönteinen vuorovaikutus on laaja kokonaisuus, joka on tarkoituksenmukaista tarkastella ohjatusti ja tarvittaessa pilkkoa toisiaan palveleviin osa-alueisiin. Valitse koulutustarjonnastamme se, joka kutsuu sinua tai työyhteisöänne avaamaan polkua selkeämmäksi kulkea, kohti kokonaisuutta palvelevaa myötätuntokulttuuria. Tarjoamme niin teemallisia koulutuspäiviä ja laajempaa prosessikoulutusta sekä räätälöityjä tyhy-päiviä. Valmiit kolutuspaketit on suunnattu ensisijaisesti varhaiskasvatuksen ja opetusalan henkilöstölle, mutta tarjonta on räätälöitävissä myös muille sote- ja palvelualoille.

Teemalliset koulutuspäivät voidaan toteuttaa, joko neljän tai seitsemän tunnin mittaisena. Koulutuspäivän pituudesta riippumatta, sisältää se aina laajan teoriaosuuden ja konkreettisia, toimintaan sovellettavia menetelmiä ja työkaluja. Kokopäivä koulutus mahdollistaa osallistujien vertaisoppimisen ja laajemman kattauksen arjensovelluksiin. Neljän tunnin koulutukset voidaan järjestää myös etänä, kun taas kokopäivän koulutukset suosittelemme toteutettavaksi lähiopetusmuotoisena.

Myötätuntoisia kohtaamisia prosessikoulutus johdattelee koko työyhteisön monipuolisin ja sitoutumista edistävin menetelmin oppimaan myötätuntotaitoja ja kehittämään oman yhteisönsä myötätuntokulttuuria. Toimintakulttuurin muutos ei tapahdu hetkessä ja tämä koulutus tarjoaakin selkeän ja pitkäkestoisen tuen myötätuntomatkalle tiedon käytäntöön viemiseksi. Tutustu Myötätuntoisia kohtaamisia prosessikoulutukseen.

 

Tilaa oma kurssi!

Lisätiedot ja tarjouspyynnöt:

myotatuntoisiakohtaamisia@gmail.com

040-5371882 Susanna Suutarla / 040-4172880 Iina Heikkinen