Vanhemmuuden kanssamatkaajana

Myötätuntoisen vanhemmuuden koulutukset, työpajat ja valmennus

 

Vanhemmuuden matkalla ansaitsemme tilaa tarkastella elämän nostattamia kysymyksiä, olla yhdessä kokonaisvaltaisesti tuntevia ja tarvitsevia, aika ajoin ihmeissämme ja neuvoja kyseleviä sekä iloaja ja onnistumisia jakavia maailmanmatkaajia. Vanhemmuuden äärellä ei kannata olla yksin, vaan siinä jos missä yhteisön voima on kauas kantava ja elämää rikastuttava.

Vanhemmuus nostaa pintaan paljon tunteita, iloja ja suruja, onnistumisia, riittämättömyyttä, neuvottomuutta kuin myös neuvokkuutta. Tuskin mikään elämässä kutsuu niin selkeästi itsekasvunpolulle kuin vanhemmuus. Valloittavan vanhemmuuden työpajat, kurssit ja valmennukset tarjoavat maaperän tälle tutkimusmatkalle. Yhdessä jakaen, ihmetellen ja tutkien moni kysymys voi aueta. Yhdessä työskennellen sinua ja perhettäsi palvelevat toimintatavat alkavat pikkuhiljaa muodostua.

Valloittavan vanhemmuuden -työpajoissa ja kursseilla vanhemmuutta tarkastellaan lempeydellä ja läsnäololla. Läsnäolo on avautumista itsemme ja elämän hyväksyvään tarkasteluun. Tällöin sisäisyytemme tarjoaa meille mahdollisuuksia kohdata haastaviakin tilanteita uudella, luovemmalla tavalla. Kun kohtaamme itsemme ja vanhemmuuden kysymykset läsnäolollamme, avautuu meissä tila lapsen aidolle kohtaamiselle. Jokaisen lapsen ainutlaatuisuus pyytää tulla nähdyksi. Läsnäolomme kautta voimme tarjota lapselle parhaan tukemme hänen ainutlaatuisella polullaan.

Vanhemmuus on itsemme valloittamisen matka. Sellainen, jossa täydellisyys on ikuista keskeneräisyyttä, armollisuutta ja oman potentiaalin täyteen mittaan valjastamista. Se on koko perheen voimavarapakki, jossa onnellisuus saa olla aidosti totta.

 

Työpajojen ja kurssien teemoja on muun muassa:

  • Yhteys – Miten vaalia rakkaudellista ja myötätuntoista yhteyttä itsemme ja toisiimme? Miten luoda avoin ja utelias tila vuorovaikutuksen kenttään? Miten kuunnella toisen todellisuutta ja sanoittaa omaa? Miten koskettaa ja katsoa myötätuntoisesti?
  • Toimiva, ihana arki – Mistä aineksista luodaan arkeen toimivuutta? Onko levollinen ja hengittävä arki kaunis utopia? Mistä eväitä kaaoksen kesyttämiseen ja arjen hallintaan? Millainen arki palvelee meidän perheemme tarpeita ja hyvinvointia? Meidän elämäämme palvelevat struktuurit ja rituaalit
  • Vanhemmuuden tunnetaidot – Miksi ihmeessä vanhemmuus herättää niin paljon tunteita? Mitä voin tehdä haastavien tunteiden äärellä? Miten vähentää reaktiivisuutta ja toimia tietoisemmin? Miten kohdata lapsen erilaisia tunteita? Mitkä ihmeen kanssasäätelytaidot?
  • Itsetuntemuksen äärellä – Mitä kannan mukanani sukulinjoistani ja omasta historiastani? Mitkä mallit ohjaavat toimintaani vanhempana? Mitkä toimintatavat eivät palvele minua ja perhettäni? Mitä toimintatapoja haluaisin vahvistaa?
  • Läsnäolo- ja tietoisuustaidot – Miksi kaipaamme yhteyttä toisiimme ja miten sitä edistää? Miten kasvattaa läsnäoloa arjen moninaisissa tilanteissa? Millaisia tietoisuustaitoja minä tarvitsen arjessa ja miten valjastan ne aktiiviseen käyttöön?
  • Itsehoivaa ja voimavaroja – Miten tunnistaa omat voimavarat ja valjastaa ne käyttöön? Miten tunnistaa ja sallia itsehoiva? Miten huolehtia oman voimavarapakin täyttymisestä? Miten vaalia omaa aikaa ja kunnioittaa toisten rajoja?

Seuraavat työpajat ja kurssit

Tulossa syksyllä 2022!

 

Myötätuntoisen vanhemmuuden valmennus

 

Vanhemmuuden kenttään heijastuu vääjäämättä koetun elämän muistot ja painaumat sekä tulevaisuuden kysymykset. Kaikki tämä ilmentyy tässä hetkessä, omassa mielenmaisemassa, tunneilmastossa ja perheen sisäisessä vuorovaikutuksessa. Lapsiperhearjen kannatteleminen, hoivaaminen ja huolenpito pyytää vanhemmilta valtavasti voimavaroja. Arki nostaa pintaan usein epävarmuutta ja epätietoisuutta. Kaiken tämän keskellä vanhemmat kokevat usein yksinäisyyttä ja riittämättömyyttä. Itsehoivalle ja -huolenpidolle jää kovin usein liian vähän aikaa. Yksinpärjäämisestä on tullut nykyajan normaali, johon kenenkään ei taritse sopeutua. On inhimillistä olla tarvitseva ja etsiä tukea tälle ainutlaatuiselle matkalle.

Valmentaja kulkee sinun rinnallasi, auttaen sinua tunnistamaan omia voimavarojasi, vahvuuksiasi ja syvimpiä arvojasi. Hän tukee sinua kokonaisvaltaisin menetelmin itsetuntemuksen polullasi. Hänen tuellaan voit katsoa vaikeilta tuntuvia asioita ja valaista niitä valmennusprosessin myötä. Valmennuksessa saat myös tarvittaessa tutkia ratkaisukeskeisesti kasvatuskysymyksiä ammattikasvattajan tukemana.

Vanhempainvalmennusta suositellaan ensisijaisesti noin neljän – viiden kerran prosessiksi, mutta jo yhden kerran valmennus voi tarjota objektiivista tukea sinua mietityttävään tilanteeseen. Valmennukseen olet tervetullut joko yksin tai puolisosi kanssa.

Valmennus voidaan toteuttaa joko etätapaamisena zoomissa tai lähitapaamisena Helsingin Kruunuhaassa tai Loviisassa.

Yksilövalmennuksen kesto 75 min. Hinta 90 euroa (sis. alv 24%)

Valmennus vanhemmille kesto 90min. Hinta 120 euroa (sis. alv 24%)

Varaa valmennus

Iina Heikkinen, iina.heikkinen@gmail.com

Susanna Suutarla, susanna.suutarla@gmail.com